Dat beschrijft mij het beste... Hi!

Ik ben Martine, bijna 45, afgekeurd fotografe, mét diploma van de Fotovakschool. Afgekeurd in de zin van niet langer praktiserend, niet in afgekeurd qua fotografie, althans, dat oordeel mogen jullie zelf vellen.

Tien jaar geleden behaalde ik mijn vakdiploma en de specialisatie in mode & portret. De technische kant van het fotograferen heb ik uiteindelijk onder de knie gekregen, het oog zat blijkbaar al redelijk in me. Mid school omdat old school iets met rolletjes inhield en ik instapte in het digitale tijdperk. Ik begon met een Canon 350, stapte over naar de semi-prof 30D en 'eindigde' met de 5D. Zo trots als een pauw, zo blij als een kind, mooie camera, eigen studio, wat wil je nog meer?

Ik droomde groot, begon leuke opdrachten te krijgen en toen sloeg het noodlot toe; ik stortte fysiek in en kan inmiddels mijn geliefde camera bijna niet meer vasthouden. Mijn benen werden onder me vandaan geslagen. Letterlijk, ik mag inmiddels mijn rolstoel tot een van mijn beste vrienden rekenen. Ook mijn oogpunt veranderde. Het veranderde op verschillende fronten; allereerst kijk ik letterlijk vanuit een ander (lager) oogpunt. Het kost wat aanpassingsvermogen, anders fotografeer ik voornamelijk achterwerken, maar het went. Deze hele situatie heeft me echter geleerd anders te kijken naar onze wereld. Zo heb ik leren genieten van de kleine dingen, al heeft dat niet geleid tot een voorkeur voor macro fotografie. Ik kijk meer om me heen en andere dingen vallen me op. 

Op het gebied van deze fotografie zet ik nu mijn eerste stapjes in een nieuw universum, fotograferen met mijn telefoon, een Samsung S6. Een overgang van techniek naar intuïtief, van groot naar klein, maar ook van niet of nauwelijks meer fotograferen naar mijn oude passie opnieuw oppakken. Ik ga van Mid school naar New school, ik denk weer in beelden, ik zie weer mogelijkheden en ik heb een stukje van mijn leven terug. 

Ik neem jullie mee in mijn zoektocht, in dit nieuwe stukje techniek, in mijn omschakeling van oud naar nieuw. Ik neem jullie mee in mijn wereld vol mogelijkheden en hoop dat jullie er evenveel plezier aan beleven als ik!

 

Mis niets!
Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laatste nieuws

Inschrijving geopend voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards

Inschrijving geopend voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards

De inschrijvingen voor de 11de editie van de iPhone Photography Awards zijn gestart. Iedereen die foto's maakt met zijn iPhone kan foto's insturen in de categorieen: Abstract, Animals, Architecture,

Snow Steam Iron: korte iPhone film van Zack Snyder

Snow Steam Iron: korte iPhone film van Zack Snyder

Zack Snyder (bekend van Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel) heeft een korte film uitgebracht. Om de film te kunnen bekijken heb je een app nodig, maar een preview vind je hier: #Snow

­