Smartphone merk one plus brengt zijn nieuwe topmodel uit. De Oneplus 5 heeft een dubbele camera een groot scherm en snelle processor. Het 5,5 inch-AMOLED-scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels

Reeds een krachtige fotobewerking app Snapseed de toevoeging van de Curves tool biedt een andere handige manier om het meeste uit uw foto's te krijgen.

De app's eerste update van 2017, met een handige "Curves" tool voor iPhone-gebruikers die snelle en nauwkeurige aanpassingen aan zaken als helderheid, contrast en kleur biedt.

Iedereen die bekend is met geavanceerde foto bewerkingssoftware op hun pc zal al bekend zijn met Curves, al kan het zijn dat je als smartphone fotograaf voor het eerst de term "curves" tegenkomt.

Op het grootste fotografie evenement van de benelux mag Phonographer magazine natuurlijk niet ontbreken. Ontmoet het team, neem een abonnement, of kom gewoon een praatje houden. Het kan allemaal tijdens de 3 beursdagen. 

 

Op zaterdag 18 maart zal Nico Brons laten zien hoe zijn iPhone foto's tot stand komen. 

 

Wanneer?: 18 - 19 - 20 Maart

Waar?: De Loods & Hart van Holland, Nijkerk

 

Asus is nu niet het eerste merk waar je aan denkt bij een smartphone. Toch hebben ze op de CES2017 een nieuwe smartphone laten zien die 92 megapixels heeft.

De telefoon bevat vier camera's: een standaard-camera aan de voorkant en drie op de achterkant. Een van de drie aan de achterkant is een 23-megapixel camera, een tweede is voor motion tracking, en een derde voor de dieptewaarneming. Hierdoor kan de telefoon van driedimensionale modellen maken van de omgeving. In combinatie met Google Daydream moet dit een ultieme smartphone worden voor AR en VR-liefhebbers.

Misschien meer interessant voor fotografen, zijn echter de complete camera specificaties:

  • 23 MP sensor
  • f/2.0 lens
  • 0.03 s laser and phase detection autofocus
  • 5 cm minimum focusing distance
  • Optical (4 stops) and electronic image stabilization
  • 4K video
  • 92 MP "Super Resolution" mode

Hoewel het op dit moment niet duidelijk hoe de Super Resolution-modus van 92 megapixels werkt, zal het interessant zijn om bestanden te zien van deze camera. De telefoon beschikt ook over een 2560x1440 5,7-inch Super AMOLED display, een Snapdragon CPU 821 met geavanceerde koeling, in combinatie met een Adreno 530 GPU en 8 GB RAM-geheugen. De Zenfone AR zou een interessante keuze voor fotografen kunnen zijn die op zoek zijn naar een hoge resolutie cameraphone. Helaas komt deze telefoon waarschijnlijk niet uit in Nederland en zal je dus moeten overgaan tot zelf importeren van deze telefoon zodra deze beschikbaar komt.

­