Met trots presenteren wij, de zeskoppige redactie, het allereerste magazine voor en over smartphonefotografie. Met interessante artikelen, boeiende interviews, informatieve rubrieken als APP en Tutorial en natuurlijk veel, heel veel prachtige smartphonefoto's.


Met speciale dank aan Andrea, Barbera, Ciska, Daphne en Peter.
Wij wensen je veel lees en kijk plezier. 
Nico, Roderique, Rianne, Thomas, Jeroen, Hilma

Voorwoord

WoW! Zie dit! Scherp zeg...
Ik ga nog net niet zover dat ik uren voor openingstijd in een slaapzakje bij de ingang van de winkel lig als de nieuwste smartphone uitkomt. Maar ook bij mij is het enthousiasme niet minder groot als ik het apparaat eenmaal in mijn handen heb. Onderuit op de bank de nieuwste functies ontdekken. Heerlijk!
En die camera, man, wat een resolutie, weer flink verbeterd in vergelijking met de vorige…

De camerafunctie op smartphone‘s trekt een sprint om de klassieke digitale camera te evenaren. In combinatie met apps voor het bewerken van de foto’s is daar een oneindigheid aan mogelijkheden om de prachtigste plaatjes te creëren. En geleidelijk aan is een nieuwe doelgroep ontstaan: de phonograaf. Informatie met betrekking tot deze nieuwe stroming is momenteel nog als los zand of hangt als bijlage aan de klassieke fotografie stroming. Maar altijd met in de reacties de nodige honende opmerkingen van een of andere starre klassieke fotograaf.

Wat dat betreft ligt mijn net iets te dure compactcamera al een hele poos ongebruikt in de kast ligt. En ondanks mijn interesse in fotograferen is het tot de koop van een spiegelreflex nooit gekomen. De functies op mijn smartphone maken de noodzaak ervan steeds weer overbodig wat ik merk als onze vierjarige er vragend mee komt aanlopen. Tja leg dan direct ook maar uit dat je er alléén maar foto's mee kan maken en bellen onmogelijk is! Nee, volgens mij ga ik heel blij worden van het initiatief wat de makers van dit blad genomen hebben. Een blad puur en alleen gericht op smartphone fotografie. Samen een volledig nieuwe stroming ontdekken, grenzen oprekken en mensen versteld doen staan!

Count me in…

Welkom bij Phonographer.

Namens het team van Phonographer.

Laura van Eijk,
Gast redactrice