#5 Dit tweede jaargang luiden we in met een aantal portretten van bijzondere mensen, en eerlijk is eerlijk, een bijzonder dier. Naast de vaste rubrieken als APP en TUTORIAL hebben we, op veler verzoek, een nieuwe rubriek: INSPIRATIE waarin Phonographer de lezer uitdaagt om op een andere manier naar inspiratie te zoeken. En graag zien we daar natuurlijk de resultaten van! Het team van Phonographer wenst je een nieuwe jaar vol lees en kijkplezier.

 

Burlesk … of ... Puur en authentiek

Phonographer ging weer ‘over de grens’ en sprak met de Engelse Paula Rae Gibsen, fotograaf en singer-songwriter. Moeder en kunstenaar. Filmmaker en schrijver. Een mooi gesprek over grote thema’s als het rauwe leven, de dood, het bestaan, kwetsbaarheid. En over smartphonefotografie natuurlijk.

Wie is Paula Rae Gibson als persoon?

‘Ik heb meer humor dan mijn werk doet vermoeden. In het dagelijks leven heb ik veel plezier, lach ik hard en voel ik mij inmiddels heel vrij om m’n eigen weg te gaan. Het leven intrigeert me, vooral hoe andere mensen ermee omgaan, wat ze hebben moeten doorstaan en hoe ze dat hebben aangepakt. Zijn ze zichzelf niet kwijtgeraakt en is het gelukt authentiek te blijven? Kunnen ze zich alleen nog maar richten op zichzelf of toch ook de verbinding zoeken met anderen? Heerlijk hierover te praten!’

Meer lezen van Paula Rae Gibson? Bestel Phonographer 01|18

 

85 fotochallenges van Wieke Hoeke

 Eind vorig jaar verscheen het boek 85 fotochallenges van schrijfster en fotograaf Wieke Hoeke. Een speels instructieboek voor de jonge jeugd. In 85 challenges leer je hoe je de mooiste foto’s maakt. Je kunt de challenges met elke camera uitvoeren. De 10-jarige Eva neemt een duik in de materie.

Wat is je eerste indruk van Wiekes boek 85 fotochallenges?

‘Ze heeft het boek leuk geschreven, haar schrijfstijl is net alsof ze tegen mij zit te praten en we het samen doen. Het past ook echt bij mijn leeftijd en bij deze digitale tijd: de plaatjes, voorbeelden en icoontjes. Het maakt het lezen en de opdrachten doen makkelijker. Ik snap beter wat ze bedoelt.’

Meer lezen van Wieke en Eva? Bestel Phonographer 01|18