De laatste maanden van het jaar zijn al een tijdje het traditionele moment voor fabrikanten om nieuwe telefoon te introduceren. Samsung doet het, Apple doet het eigenlijk al vanaf de eerste iPhone en ook Google mengt zich in de smartphone wereld.

De laatse maanden zijn de volgende modellen uitgekomen:

  • Apple iPhone 8 en 8 plus, daarnaast is de compleet nieuwe iPhone X aangekondigd. De Laatste 2 hebben een dubbele camera.
  • Samsung heeft de grote broer van de S8 gelanceerd genaamd de Note 8, met stylus en dubbele camera een ideaal toestel voor de veeleisende fotograaf en/of blogger
  • De LG V30 heeft een groot scherm met zeer kleine schermranden. Ook dit topmodel is voorzien van 2 camera’s waarvan 1 met een grote lensopening zodat de sensor veel licht opvangt. Dit is handig bij concerten en andere donkere omgevingen. In tegenstelling tot andere fabrikanten kiest LG niet voor een extra telelens, maar plaatsen ze een extra ultra groothoeklens in de behuizing.
  • Huawei Mate Pro 10 met dubbele camera waarvan 1 grijswaarden camera voor scherpere foto’s
  • Google Pixel 2 probeert met een eigen lijn telefoon te laten zien waar Android toe in staat is. Reken dus op een vloeiende ervaring en snelle software updates. In tegenstelling tot andere modellen heeft de Pixel geen dubbele camera, maar gebruikt deze een vorm van intelligentie om mooie onscherpe achtergronden te creeeren bij portretfoto’s.