Op 4 - 7 september vinden in Hilversum de Mobile Movie Days plaats. Tijdens deze dagen kan je deelnemen aan diverse workshops. Vrijdag 7 september is gereserveerd voor de MOJO Conference. Centraal staat het wereldwijd snelgroeiende fenomeen van ‘mobile journalism’. Mojo’s maken met hun smartphones content die aansluit op de nieuwe manier van kijken. Gastsprekers uit binnen- en buitenland, paneldiscussies en workshops dat is de De MOJO Conference. Een must voor iedereen die werkzaam is in de media en omroep wereld. 

Filmen met smartphones is een wereldwijd fenomeen. Jong talent verrijkt dankzij de eenvoud van productie alle bestaande genres binnen de bestaande beeldcultuur. Het wereldwijd gelijke speelveld voegt daar nog een dimensie aan toe. In landen waar vrijheid van maken geen vanzelfsprekendheid is biedt de smartphone toch de mogelijkheid om eigen verhalen te vertellen.

RUUD VAN GESSEL, INITIATIEFNEMER VAN MOBILE MOVIE DAYS

Ruud van Gessel is, naast initiatiefnemer van de Mobile Movie Days, regisseur en producer. Al in 2008 maakt hij de eerste lange documentary Tapz a mobimentary met smartphones. ‘Erg mooie film Ruud' was de reactie 'maar filmen met telefoons wat moet je ermee?’ Nou, alles. Tapz ging over jonge mensen op een sleutelmoment in hun leven, wat zij zelf filmden met hun mobiel. De pure, rauwe, ontroerende en verbijsterende werkelijkheid. Met gewone camera’s was dat nooit gelukt. We zijn nu tien jaar verder en filmen met smartphones is een absolute gamechanger in films maken. Een fantastische ontwikkeling en geweldig om te zien hoe jong talent zomaar kan filmen en op ontdekkingsreis gaat. En de oude wereld daarbij ver achter zicht laat. Mobile Movie Days is de plek om daarvan te genieten en van te leren.

 

MOBILE MOVIE DAYS VAN 4 - 7 SEPTEMBER 2018 IN HILVERSUM

Link: https://mobilemoviedays.com/